Kerk Nieuw-Buinen opent deuren op Eeuwigheidszondag

NIEUW-BUINEN – De vijfde zondag voor Kerst is de laatste zondag van het kerkelijk jaar. Op deze zondag, ook wel Eeuwigheidszondag genoemd, worden gemeenteleden en vrienden van de kerk herdacht die het afgelopen jaar zijn overleden. 

Hun namen worden genoemd en er werd een speciaal voor hen gemaakte kaars aangestoken. Komend weekend is het Eeuwigheidszondag en daarom is de kerk van de Protestantse Gemeente van Nieuw-Buinen die middag geopend van 14.00 tot 15.00 uur. Voor iedereen die een dierbare aan de dood verloren had geeft de kerk gelegenheid om stil te stonden bij dit verlies door een kaarsje aan te steken voor een overleden geliefde of gewoon even rustig te gaan zitten en de ruimte en de muziek op zich in te laten werken. Dominee Anneke Wouda en ouderlingen zijn aanwezig voor een gesprekje en om vragen te beantwoorden. Van bezoekers werd wel verwacht dat ze zich aan de coronamaatregelen houden (mondkapje) en de aanwijzingen van de gastheren en gastdames opvolgen. Zondag om 9.30 uur is er een kerkdienst die live gevolgd kon worden via kerkdienstgemist.nl/Nieuw-Buinen. 

Daarnaast zijn mensen ook op woensdagavond van 19.00 tot 20.00 uur welkom in de kerk aan de Kerklaan in Nieuw-Buinen. Er loopt iemand rond die thuis is, hij of zij kon vragen beantwoorden over bijvoorbeeld de zondagse vieringen, de christelijke feesten en de symboliek, maar even zitten en naar de stilte of de muziek luisteren of een kaarsje branden mag ook. Tussen 19.30 en 20.00 uur werd het monumentale orgel bespeeld. 

Via De Nieuwsbode