Kerkenpad door Oost-Groningen

OOST-GRONINGEN – Ruim dertig kerken in het oostelijk deel van de provincie Groningen organiseren sinds een paar jaar het Kerkenpad Oost-Groningen. 

Op zaterdag 3 juli vindt er, met inachtneming van de coronamaatregelen, een nieuwe editie plaats van 10.00 tot 16.00 uur. De deelnemende kerken stonden onder anderen in Vlagtwedde, Onstwedde, Nieuwe Pekela, Veendam en in het gebied ten noorden van deze plaatsen. Op de website www.kerkenpadoostgroningen.nl worden alle deelnemende kerken gepresenteerd. Ook stonden op deze site fiets- en wandelroutes die langs de kerken lopen. 

Tijdens het Kerkenpad openen de kerken hun deuren voor het publiek, zodat de gebouwen niet alleen van buiten, maar ook van binnen bewonderd kunnen worden. De deelnemende kerkgebouwen variëren sterk wat betreft architectuur en hebben allemaal zo hun eigen bezienswaardigheden. In alle gebouwen zijn vrijwilligers aanwezig om de bezoekers rond te leiden en te informeren over de geschiedenis van hun kerk en over het huidige kerkelijk leven. Een aantal kerken organiseert bovendien extra activiteiten zoals een boekenmarkt, orgelspel of een tentoonstelling.

Via De Nieuwsbode

Reizen Laos