Kerkenpad langs kerken in Aa en Hunze

De Doprkerk is in de maanden juli en augustus te bezoeken.

De Doprkerk is in de maanden juli en augustus te bezoeken. (Foto: Henry Koops)

AA EN HUNZE – De kerken van Rolde, Anloo, Gieten en Gasselte houden na een jaar uitstel deze zomer weer het bekende Kerkenpad. 

Een fiets- en autoroute is uitgezet langs de vier oude monumentale kerken. Dit vindt plaats op vier woensdagen in de maanden juli en augustus. Het kerkgebouw van Gieten is ook open op de overige woensdagen in juli en augustus, maar dan alleen op de middag. 

Gastvrije gidsen zijn aanwezig om bezoekers te verwelkomen en eventuele vragen te beantwoorden over de kerk en de gemeente. Het Kerkenpad is te volgen voor fietsers en wandelaars of gewoon als men er even op uit wil naar een welkome rustplek, koel en droog. In de kerk is een kleine expositie van de konselkleden, kerkelijke voorwerpen en oude foto’s. Ook is er een verloting met kleine prijsjes.

Kerkenpad 2021 vindt plaats op de woensdagen 14, 21, 28 juli en 4 augustus, van 10.00 tot 17.00 uur. De overige woensdagen in juli en augustus is de Gieter Dorpskerk open van 13.30 tot 17.00 uur (alleen middagopenstelling). De koffie is klaar, de toegang is gratis, maar een vrijwillige bijdrage is uiteraard welkom. 

Voor meer informatie kon worden gemaild naar dorpskerkgietencultureel@hotmail.nl of is te vinden op de website www.kerkeningieten.nl

Via De Schakel

Reizen Laos