Kerstmarkten in Vesting Bourtange gaan door

BOURTANGE – De kerstmarkten in Vesting Bourtange gaan in iets aangepaste vorm door, waarbij rekening gehouden werd met de veiligheidseisen vanuit de Rijksoverheid en de gemeente Westerwolde rond het coronavirus. 

Dit betekent dat de markt eindigt om 17.00 uur en dat bezoekers gevraagd zal worden om een geldige QR code. Tijdens verplaatsingen op de markt geldt een mondkapjesplicht. ,,De veiligheid staat voorop, maar we zijn blij dat we de markten kunnen organiseren. Voor ons is het belangrijk dat bezoekers op een verantwoorde wijze een bezoek aan de kerstmarkten kunnen brengen, vandaar dat we de landelijke richtlijnen hanteren tijdens de kerstmarkten in Bourtange’’, aldus vestingmanager Hendri Meendering. 

De kerstmarkten vinden plaats op 4, 5, 11, 12, 18 en 19 december. ,,De kerstboom staat inmiddels op het Marktplein en de meeste lampjes branden al, dus hopen we op drie gezellige weekenden met onze bezoekers.’’ Toegangskaarten zijn online beschikbaar op www.bourtange.nl. Het dringende advies is om vooraf kaarten te reserveren zodat iedereen verzekerd is tot toegang tot de markt op het gekozen tijdstip. 

De ingang van de markt is vanaf het informatiecentrum van de Vesting aan de Willem Lodewijkstraat 33 in Bourtange. Hier is ook voldoende parkeergelegenheid.

Via De Nieuwsbode