Kindcentrum Noord wint E-waste Race

EEMSDELTA – Leerlingen van vijf scholen in de gemeente Eemsdelta hebben maar liefst 1048 afgedankte elektrische apparaten ingezameld. Wethouder Meindert Joostens reikte op vandaagde E-waste Race prijs uit aan leerlingen van groep 7 van Kindcentrum Noord in Delfzijl. 

De E-waste Race is een wedstrijd tussen scholen in de gemeente Eemsdelta om zoveel mogelijk afgedankte elektrische apparaten (e-waste) bij mensen uit de buurt op te halen. Op deze manier draagt de race bij aan een duurzame kringloop van kostbare grondstoffen die in elektronica zitten.

De afgelopen vier weken hebben leerlingen van Kindcentrum Noord, GBS Het Baken, GBS Klim-Op, Farmsumerborg en OJS De Wilster elektronisch afval ingezameld met inzamelingsbedrijf Virol. In totaal zamelden de scholen maar liefst 1048 elektrische apparaten in. Kindcentrum Noord is met 647 ingezamelde apparaten de winnaar van de E-waste Race.

Hergebruik elektrische apparaten

,,De E-waste Race is een mooie manier om kinderen én volwassenen te laten zien dat hergebruik van elektrische apparaten steeds belangrijker werd in een wereld waar grondstoffen uitgeput raken’’, aldus wethouder Meindert Joostens. ,,Dankzij deze scholen, buurtbewoners en Virol belanden de elektrische apparaten niet in de verbrandingsoven, maar worden ze hergebruikt en gerecycled.’’ 

De E-waste Race prijs is een Build Your Own Robot (BYOR) workshop. Tijdens de workshop gaan leerlingen van Kindcentrum Noord van oude verpakkingsmaterialen zelfgemaakte robots bouwen.

E-waste Race Eemsdelta

De E-waste Race Eemsdelta is een initiatief van Weee Nederland in samenwerking met Virol en de gemeente Eemsdelta. Wie nog elektrische apparaten thuis had liggen die niet meer gebruikt worden, kon ze inleveren bij het Afvaloverslagstation Kloosterlaan in Farmsum, bij Hergebruik Plus, de Milieustraat in Usquert of bij de gemeentewerf in Loppersum.

Via De Eemslander

Reizen Laos