Kinderboeken op zwerftocht vanuit Uithuizermeeden

UITHUIZERMEEDEN – Minibieb Brouwer aan de Esdoornstraat 5 in Uithuizermeeden doet woensdag mee aan de Nationale Kinderzwerfboekdag.

In heel Nederland worden op deze dag kinderboeken uit zwerven gestuurd. Kinderen worden uitgenodigd om die dag gelezen kinderboeken naar dit adres te brengen. Het boek krijgt een zwerfsticker opgeplakt en kon beginnen aan een spannend zwerfavontuur.

De Kinderboekenweek start woensdag Kinderzwerfboek, onderdeel van Nationaal Fonds Kinderhulp, vindt dat er boeken moeten zijn voor álle kinderen. Lezen is namelijk cruciaal voor de ontwikkeling van ieder kind.
Daarom roept Kinderzwerfboek kinderen op om op 6 oktober gelezen kinderboeken te brengen. Natuurlijk kunnen zij dan zelf een ander leuk boek uitzoeken om thuis te lezen en daarna weer uit zwerven te sturen.

Onder de carport

Aan de Esdoornstraat 5 bij de familie Brouwer staat onder de carport een KinderzwerfboekStation. Kinderen halen hier een boek om thuis te lezen en laten het weer ergens achter voor een ander kind. Een zwerfboek kon ook gevonden worden in wachtkamers, treinen, hotels, kinderboerderijen en natuurlijk in een KinderzwerfboekStation. Hier zijn ook de speciale zwerfstickers te vinden. Deze kunnen op boeken geplakt worden die mogen gaan zwerven.

Via De Ommelander