Kinderboekenweek in Hogelandster bibliotheken

NOORD-GRONINGEN – In de bibliotheken in Het Hogeland worden tijdens de Kinderboekenweek, van 6 tot en met 17 oktober,  allerlei activiteiten georganiseerd.

Dit jaar is het thema van de Kinderboekenweek Worden wat je wil. Kinderen worden geïnspireerd door hun idolen of helden, maar ook kinderboeken zijn een onuitputtelijke bron om over beroepen na te denken of te fantaseren. Van 6 tot en met 17 oktober kunnen kinderen in de Hogelandster bibliotheken meedoen aan activiteiten die te maken hebben met dromen over later.

Interactieve games 

Kinderen van groep 5 tot en met 8 kunnen onder andere deelnemen aan interactieve games zoals het ‘Mysteriespel’ en het ‘Beroepenspel’. Of ze kunnen op de foto voor een green screen en zo de hoofdrol spelen in hun favoriete boek. Met een eigen mobiele telefoon of tablet kunnen ze direct aan de slag met de games. Er zijn eventueel ook iPad’s van de bibliotheek te gebruiken. Een green screen staat woensdag 6 oktober in de bieb van Bedum en precies een week later in Uithuizen. Het Mysteriespel is donderdag 7 oktober te spelen in de bibliotheek van Winsum en op 14 oktober in Leens.

Talententesten 

In alle bibliotheken is er voor kinderen vanaf groep 3 een spannende beroepen-speurtocht te doen. En iedereen krijgt een doeboekje met puzzels, raadsels, moppen en een talententester. Met de talententester ontdekken kinderen welke toekomst er voor hen in het verschiet ligt.

De inloopmiddagen starten om 14.30 uur en eindigen om 16.30 uur.

Via De Ommelander