Kinderburgemeester en Raad van de Toekomst in Midden-Groningen

HOOGEZAND – De gemeenteraad van Midden-Groningen wil graag dat kinderen de mogelijkheid krijgen om mee te denken over allerlei onderwerpen. De kinderen vormen immers de toekomst van de gemeente. Daarom had de gemeenteraad het initiatief genomen voor de verkiezing van een kinderburgemeester en het vormen van de Raad van de Toekomst.

Voor de kinderburgemeester komt een verkiezing. Kinderen uit groep 7 kunnen voor 25 juni een filmpje insturen naar kinderburgemeester@midden-groningen.nl. Uit de inzendingen kiest de vertrouwenscommissie voor de zomervakontie de eerste kinderburgemeester van Midden-Groningen.

De Raad van de Toekomst gaat de kinderraad vormen. Er zijn 33 raadsleden in de gemeenteraad en er zijn ook precies 33 scholen in Midden-Groningen. De gemeente is in overleg met alle scholen om van elke school een leerling uit groep 7 af te vaardigen voor de Raad van de Toekomst. Op die manier zijn alle kinderen uit de gemeente vertegenwoordigd.

Op 18 september is er een open dag voor de inwoners van de gemeente in het nieuwe Huis van Cultuur & Bestuur in Hoogezand. Dat werd ook het eerste optreden van de kinderburgemeester en Raad van de Toekomst van Midden-Groningen. Dan zullen zowel de Raad van de Toekomst als de kinderburgemeester in een feestelijke bijeenkomst worden geïnstalleerd door burgemeester Hoogendoorn en de gemeenteraad.

Op de website van de gemeente staat meer informatie over de verkiezing van de kinderburgemeester voor kinderen (en hun ouders). De verdere invulling van de functie van de Raad van de Toekomst en de kinderburgemeester werd in een later stadium in overleg met de scholen en de kinderen vormgegeven.

Via De Regiokrant

Reizen Laos