Kinderen verbergen tijdcapsule in het ‘torentje van Spiek’

SPIJK – De kerk en het torentje van Spijk stonden momenteel compleet in de steigers voor een grootschalige restauratie. Leerlingen van Kindcentrum ’t Maar gaan dinsdag helemaal boven in de toren een goed gevulde tijdcapsule verbergen.

Door de restauratie is het nu mogelijk om op plekken komen waar normaal gesproken niemand komt. Daar werd dinsdag door de kinderen gebruik van gemaakt. De tijdcapsule, een kistje bekleed met lood, bevat herinneringen aan deze bijzondere tijd. 

De groepen zijn de afgelopen weken met een aantal thema’s aan de slag gegaan en hebben werkstukjes gemaakt die in de capsule komen. De kleuters en groep 3 haalden inspiratie uit de verhuizing van de oude naar de nieuwe school afgelopen jaar. De school zit in het nieuwste gebouw van het dorp en gaat op bezoek bij het oudste gebouw van het dorp.

Coronavirus

Groep 4 en 5 richten zich op de situatie rond het coronavirus. Ze maken een verslag van hoe het vorig jaar was met thuisonderwijs, en hoe het nu is.  Groep 6, 7 en 8 werpen een blik op de toekomst. Elke groep maakt daarnaast ook nog een uitgebreid dagverslag: hoe ziet een schooldag eruit in 2021?

Iedere groep neemt zijn eigen werkjes mee en plaatst deze in de capsule. Groep 8 is er dan bij als het kistje werd dichtgemaakt. De tijdcapsule werd in de toren geplaatst, in een dubbel plafond. 

Alle leerlingen krijgen een rondleiding in en rond de kerk. Bij de restauratie werd vrijwel al het pleisterwerk aan de binnen- en buitenkont van de kerk vernieuwd. Dit betekent dat de oude, middeleeuwse bakstenen even blootgelegd zijn. 

De bouwers hebben ook romaanse ramen ontdekt, die later dichtgemetseld zijn. Doordat er muurankers te zien zijn, is het goed voor te stellen hoe de kerk bouwkundig in elkaar zit.

Via De Ommelander

Reizen Laos