Kinderexpositie ‘Fotografeer de natuur’ geopend in Bibliotheek Ter Apel

TER APEL – Wethouder Wietze Potze van Westerwolde had woensdagochtend de kinderexpositie ‘Fotografeer de natuur met je smartphone’ geopend in de Bibliotheek Ter Apel. 

In deze foto-expo tonen de kinderen van groep 8 van OBS De Vlinder foto’s die ze in de omgeving van het klooster in Ter Apel maakten met hun smartphone. Fotograaf André Dümmer, bedenker en uitvoerder van het project, gaf de kinderen onlangs ter plekke een workshop natuurfotografie, waarna zij direct met zijn aanwijzingen aan de slag konden. De kinderen waren zo een uur aan het fotograferen in de natuur en leerden over standpunten, perspectief en licht. Zij selecteerden samen met de leerkrachten en de fotograaf de mooiste foto’s, die de komende twee weken worden getoond in de bibliotheek. 

Hand in hand
Kinderen hebben tegenwoordig al op jonge leeftijd een smartphone. ,,In onze online-wereld vergeten we soms hoe mooi de natuur om ons heen is’’, aldus Dümmer. Door creatief smartphone gebruik en kijken naar de natuur te combineren proberen de betrokken organisaties de kinderen op een leuke en laagdrempelige manier te interesseren voor de natuur. Met dit project hebben fotograaf André Dümmer, bestuurslid van IVN Westerwolde-Oldambt, en de Bibliotheken Westerwolde een mooie samenwerking tot stand gebracht waarin natuur en educatie hand in hand gaan. De bibliotheek had naast de expositie, die te zien zal zijn tot en met 7 juli, ook een themahoek ingericht met interessante boeken over fotografie en natuur. Kinderen die de smaak te pakken hebben kunnen met deze boeken zich goed voorbereiden op volgende uitstapjes naar de natuur en fotografie.

Het programma is ook voor andere scholen in Westerwolde te boeken. Wie hier meer over wil weten, kon contact opnemen met André Dümmer via info@aureliatree.com.

Via De Nieuwsbode

Reizen Laos