Kledingbank Maxima in Eemsdelta breidt collectie uit

LOPPERSUM – Kledingbank Maxima in Delfzijl opent maandag 6 september weer haar deuren voor inwoners van de gemeente Eemsdelta met een smalle beurs. Naast een groter aanbod aan tweedehands kleding is er door giften veel nieuwe kleding aangeschaft. 

Uniek is dat veel kleding is gekocht bij lokale modewinkels. Maxima richt zich meer dan voorheen op jongeren in de leeftijd van 12-18 jaar. Doordat Kledingbank Maxima Delfzijl kleding een nieuw leven geeft, en dus voorkomt dat kleding bij het afval belandt, werd hiermee een belangrijke bijdrage geleverd aan duurzaamheid. Zo kunnen inwoners van de gemeente Eemsdelta hun kleding inleveren bij Maxima in de winkel of in een van de inzamelbakken. Voor de locaties kon men terecht op de website.

Bijstandsnorm

Kledingbank Maxima is er voor alle inwoners van de gemeente Eemsdelta en de oude gemeente Ten Boer met een inkomen tot 110 procent van de bijstandsnorm. Zij moeten hun laatste uitkeringsspecificatie tonen en hun legitimatiebewijs. In verband met corona vindt een bezoek aan Maxima voorlopig plaats op afspraak. Bellen voor een afspraak kon op maandag tot en met donderdag van 10.00 tot 16.00 uur met 06-50436113. Zie ook  www.delfzijl.kledingbankmaxima.nl

Verder kon de kledingbank wel een aantal nieuwe vrijwilligers gebruiken, Belangstellenden kunnen mailen naar delfzijl@kledingbankmaxima.nl.

Via De Ommelander