Kleur- en tekenwedstrijd rond Lopster kerk

LOPPERSUM – De Historische Vereniging Loppersum en Stichting Lopster Aalbeern organiseren een kleur- en tekenwedstrijd rondom de Petrus en Pauluskerk. 

Beginnende en jonge kunstenaars kunnen een kleurplaat ophalen in De Oude Slagerij aan de Hogestraat 19 in Loppersum of downloaden via Lopsternijs.nl. De kleurplaat moet uiterlijk 4 december worden ingeleverd.

Voor grote talenten en volwassenen is er een teken- en schilderwedstrijd. De opdracht is om een tweedimensionaal kunstwerk te maken waarop de Petrus en Pauluskerk herkenbaar staat afgebeeld. Het werk mag maximaal A4-formaat zijn. Inleveren kon tot 11 december bij De Oude Slagerij.

Een jury zal de winnaars van de kleur- en tekenwedstrijd aanwijzen en diverse artistieke prijzen uitreiken. Een bijzondere prijs is een rondleiding over de gewelven van de kerk, waar normaal niemand mag komen. Nadat de prijzen zijn uitgereikt, worden de kunstwerken geveild. De opbrengst gaat naar het goede doel.

In november en december is in De Oude Slagerij een tentoonstelling ingericht rondom afbeeldingen van de Petrus en Pauluskerk. Die afbeelding is op van alles te vinden, variërend van borrelglazen tot borduurwerk en van melkbussen tot kaas. De Oude Slagerij is op woensdagen geopend tussen 15.00 en 17.00 uur en op zaterdagen van 10.00 tot 13.00 uur.

Via De Eemslander