Knappe derde plaats voor kartster Annabelle Brian

WINSUM – Kartster Annabelle Brian uit Winsum is afgelopen weekend tijdens de tweede ronde van de GK4 Kart Series in Venray knap derde geworden. Dat deed ze in de zeer competitieve IAME X30-Juniorenklasse, tussen de jongens.

Wat haar prestatie nog knapper maakt, is dat ze op het Limburgse circuit wat tegenslagen had moeten overwinnen. ,,Ik moest tijdens de eerste race op de laatste plaats starten omdat ik te laat in het parc fermé was”, vertelt de Winsumse. ,,Daarna viel ik in de eerste ronde uit.”
Het betekende dat ze in de tweede race opnieuw van de laatste plaats moest starten.

Inhaalacties

Haar snelheid was evenwel goed, want tijdens de kwalificatie had Brian nog de vijfde tijd gereden. Tijdens de race bleek die snelheid er ook, want ze haalde de ene na de andere rijder in. ,,Uiteindelijk ben ik toch nog vierde geworden”, aldus een tevreden Brain. Door dat knappe resultaat mocht ze in de derde race als twaalfde starten. Vervolgens haalde ze opnieuw de ene na de andere rijder in en eindigde zo razendknap als derde. ,,Ik had wel verwacht dat ik een beetje naar voren zou kunnen komen, maar niet dat ik een podiumplaats zou pakken”, zei een enigszins verbaasde Annabelle Brian na haar race.

Eerste volledige seizoen

De Winsumse is bezig aan haar eerste volledige seizoen in een IAME X30-klasse en dat gaat dus bijzonder goed. De voortekenen daarvoor waren er overigens al. ,,Vorig jaar heb ik een paar wedstrijden meegereden en toen ging het ook wel goed. Maar dit is mijn eerste echte podiumplaats”, aldus de Noord-Groningse.

Annabelle Brian werd in haar raceactiviteiten ondersteund door Autoschade Brian, Univé en Akzo Nobel-Sikkens.

Via De Ommelander

Reizen Laos