Koepelkerkconcert in teken van Kinderboekenweek

SAPPEMEER – Stichting Travaux Publics organiseert op zondag 17 oktober in de Koepelkerk in Sappemeer een familieconcert in het kader van de Kinderboekenweek. Het thema is ‘Worden wat je wil’. 

The Northern Consort speelt muziek van Georg Philip Telemann. Die wilde als jong kind al musicus worden, maar zijn moeder verbood het hem ten strengste. Rechter moest hij worden. En dus schreef Telemann zich in 1701 braaf in aan de universiteit van Leipzig. Toch liep het anders af en werd hij toch wie hij wilde. En dan William Herschel, die juist zonder nadenken musicus werd, omdat zijn vader en zijn broers dat ook waren. Maar uiteindelijk is Herschel om iets heel anders dan zijn muziek wereldberoemd geworden… Deze oude verhalen over ‘worden wat je wil’ worden tijdens het familieconcert in de Koepelkerk afgewisseld met nieuwe. Kinderen uit Sappemeer en omgeving die les hebben aan muziekschool De Notenboom, vertellen over hun dromen. Ze laten zien en horen wat ze willen worden en wat er later in hun biografie moet komen te stonden.

Stichting Travaux Publics organiseert dit jaar voor het eerst een serie concerten met topmusici uit binnen- en buitenland in de prachtige 17e-eeuwse Koepelkerk in Sappemeer. ‘Muziek tot in de haarvaten van de samenleving’ is het motto van artistiek leider Jan Kees Schelvis van de stichting. Als vijfde in deze serie mag nu The Northern Consort een kindvriendelijke muzikale voorstelling komen verzorgen.

Het familieconcert in de Koepelkerk begint op 17 oktober om 15.00 uur. Kaartjes zijn te reserveren via www.cangotickets.com/travauxpublics.

Via De Regiokrant