Kookboek ‘Samen koken in het Westerkwartier’ verschenen

EZINGE – Het kookboek Samen koken in het Westerkwartier – lekker, eenvoudig en voor iedereen is deze week verschenen.

Het kookboek is onderdeel van het innovatieve project Samen koken in Westerkwartier. Doel is om inwoners van de gemeente Westerkwartier te ondersteunen op het gebied van lekkere en gezonde voeding.

‘Eenvoudig, gezond en leuk’

,,Het kookboek en de Facebookpagina Samen koken in Westerkwartier vind ik geweldige initiatieven”, aldus wethouder Elly Pastoor. ,,Koken is op deze manier eenvoudig, gezond en leuk. Als je het samen doet verbindt het ook nog eens mensen met elkaar.” ,,Betaalbaar, lekker én gezond eten kon goed samengaan. Wie zich gezond voelt, kon actief meedoen in de maatschappij. Dat is goed voor de leefbaarheid”, vult gedeputeerde Tjeerd van Dekken aan.

Voedselbank

Het kookboek is in eenvoudige taal geschreven, zodat het voor iedereen te begrijpen is. Binnenkort werd het kookboek verspreid onder de deelnemers van Humanitas Westerkwartier en mensen die gebruik maken van Voedselbank Westerkwartier. De deelnemers van het Taalhuis Westerkwartier ontvangen het kookboek begin september in de Week van Lezen en Schrijven. Daarnaast is het kookboek is voor 4,95 euro te koop bij lokale boekenwinkels.

Samenwerking

Het kookboek is tot stand gekomen in een samenwerking met Healthy Ageing Network Northern Netherlands, Voedselbank Westerkwartier, Humanitas Westerkwartier, Taalhuis Westerkwartier, gemeente Westerkwartier, provincie Groningen, Sociaal Werk De Schans, Fernande Riemens-Hofhuis/Love2cook, Academie Minerva, Scholma Print & Media en een grote groep enthousiaste vrijwilligers.

Via De Ommelander

Reizen Laos