Kunstenaars Atelierroute 99 openen werkplekken

NOORD-GRONINGEN – De aan de Atelierroute 99 deelnemende kunstenaars zullen zondag 28 november de deuren van hun werkplekken weer openen. De ateliers zijn te vinden in onder andere Eenrum, Feerwerd, Rasquert en Zoutkamp. 

Na twee stille jaren is Atelierroute 99 in oktober weer van start gegaan. Op de laatste zondag van de maand konden de kunstenaars weer de deuren openen voor publiek. Het was een succes. Ook in november zijn op de laatste zondag van de maand de ateliers weer open voor bezoek. De route is 12 jaar geleden opgericht door kunstenaars in het postcodegebied 99. Inmiddels breidt het gebied zich uit en zijn ook kunstenaars uit postcodegebied 98 erbij gekomen.

Er zijn vertrouwde adressen, maar nieuwe kunstenaars bijgekomen. Zo kunnen liefhebbers nu bijvoorbeeld ook terecht bij Erwin Stienstra met zijn studio Back to Zero in Zoutkamp, ‘alleskunstenaar’ Reinier van de Berg uit Aduard en pop-art-kunstenaar Margot Brekelmans uit Zuidhorn. Het is weer een gevarieerde route geworden. Van keramiek tot sieraden, van beelden tot schilderkunst: er zit van alles in. 

De ateliers zijn zondag 28 november te bezoeken van 12.00 tot 17.00 uur. Meer informatie over de route en de deelnemende kunstenaars is te vinden op www.route99.nl.

Via De Ommelander