Laatste containerdeel van MSC Zoe uit Waddenzee gehaald

LAUWERSOOG – Bergingsbedrijf BDS had vandaag op een zandplaat in de Waddenzee delen van een container geborgen. Volgens Rijkswaterstaat is nu het laatste containerdeel dat als gevolg van de containerramp met het schip MSC Zoe in de Waddenzee is beland uit het water gehaald. 

Begin 2019, tijdens een zware storm, verloor de MSC Zoe bijna 350 containers boven Ameland en Rottumeroog. Een deel van de lading spoelde aan op de Waddeneilanden en de kwelders van Het Hogeland. De ravage was enorm en het opruimen nam tijden in beslag. Nog altijd is de zee niet schoon en kon het, zeker na een flinke storm, gebeuren dat goederen uit de Zoe-containers aanspoelen.

Tweeënhalf jaar later

Nu, ruim tweeënhalf jaar na de containerramp, is pas het laatste containerdeel geborgen. Het gaat om een deel dat was aangespoeld op het Rif, een zandplaat tussen Ameland en Schiermonnikoog. In opdracht van de reder van MSC Zoe is het containerdeel opgeruimd. ,,Hiermee is het laatste containerdeel van MSC Zoe uit de Waddenzee gehaald”, stelt Rijkswaterstaat.

Via De Ommelander