Langer veilig thuis wonen met Leefsamen Westerwolde

SELLINGEN – Ongeveer 2.500 inwoners van de gemeente Westerwolde krijgen een uitnodiging om een half jaar gratis Leefsamen te proberen. Leefsamen zorgt op een slimme manier voor zorg én veiligheid in eigen huis. 

Steeds meer ouderen blijven langer in hun eigen huis wonen. Dit kon zorgen voor uitdagingen, vooral op het gebied van veiligheid en ondersteuning. Voor deze mensen kon Leefsamen een oplossing zijn. 

Hoe werkt het?
Leefsamen waarschuwt automatisch familie of buren als er iets aan de hand is. Bijvoorbeeld als er een deur of raam opengaat op een gek tijdstip of bij brand of een panieksituatie. Leefsamen werkt met draadloze sensoren die in een woning worden geplaatst. Er zijn verschillende sensoren en inwoners bepalen zelf welke geplaatst worden. Ze worden volgens hun leefpatroon ingesteld en slaan alarm als iemand daarvan afwijkt.

Inwoners die een brief van de gemeente hebben gekregen kunnen zich tot 9 juli aanmelden bij Leefsamen. Meer informatie is te vinden op leefsamen.nl/westerwolde

Leefsamen werd aangeboden in samenwerking met Veiligheidsregio Groningen, de gemeente Westerwolde, Groninger Dorpen, Avebe en Akkedeer.

Via De Nieuwsbode

Reizen Laos