Lauwersmeer centraal in populaire De Vogelspotcast

LAUWERSOOG – Arjan Dwarshuis en Gisbert van Baalen hebben een speciale editie van hun bijzonder populaire Vogelspotcast gelanceerd waarbij Nationaal Park Lauwersmeer centraal staat.

Vogels spotten is populairder dan ooit. Dat bewijzen de Nationale Tuinvogeltelling en de succesvolle Vogelspotcast. Pas in maart gestart trekt de podcast nu al een half miljoen luisteraars.

In de podcast gaat wereldrecordhouder vogels kijken Arjan Dwarshuis wekelijks op vogelsafari met jeugdvriend Gisbert van Baalen, die nog geen kraai van een ekster kon onderscheiden. Samen ontdekken ze de meest uiteenlopende vogelsoorten. In Nationaal Park Lauwersmeer kijkt het tweetal de ogen uit en stelt Dwarshuis: ,,Er is geen plek in Noordwest-Europa waar zoveel verschillende soorten steltlopers zijn gezien als het Lauwersmeergebied.’’

Nationaal Park Lauwersmeer ontleent zijn hoge natuurwaarde onder meer aan zijn enorme vogelrijkdom. De gunstige ligging aan de rand van de Waddenzee en op een knooppunt in de Oost-Atlantische vogeltrekroute (waar jaarlijks naar schatting 90 miljoen vogels gebruik van maken) staat het hele jaar garant voor grote aantallen en bijzondere soorten. Het is niet voor niets dat het Nationaal Park Lauwersmeer zich profileert als ‘Vogelparadijs op vroegere zeebodem’. Deze maand had in het park het jaarlijkse vogelfestival Kom uit je nest moeten plaatsvinden, maar door alle onzekerheid rondom corona is dit verplaatst naar het pinksterweekend van 2022.

Via De Ommelander