Laway Arts zoekt dekens voor voorstelling

NOORD-GRONINGEN – Laway Arts zoekt dekens voor het project Dansende Dekens dat men volgend jaar in verschillende Noord-Groninger dorpen wil organiseren.

Dansende Dekens is een project met verhalen, poëzie, muziek, eigentijdse dans, dekens en een voorstelling. Het voortraject vindt dit jaar plaats. Hiervoor is men op zoek naar dekens of plaids. ,,We gaan graag in gesprek met de eigenaar. Waar komt de deken vandaan? Wat had men ermee beleefd? Aan de hand van die verhalen laten wij ons inspireren en wellicht mag de deken gebruikt worden voor de voorstelling’’, vertelt Toke van Oorsouw van Laway Arts.

Belangstellenden kunnen tijdens een workshop het verhaal achter de deken vertellen. Deze bijeenkomsten worden gehouden in dorpshuis Op Streek in Den Andel (zaterdag 20 november van 13.30 tot 16.00 uur) en De Blauwe Schuit in Winsum (zaterdag 27 november van 13.30 tot 16.00 uur). Daarna werd van februari tot en met mei in tien bijeenkomsten toegewerkt naar voorstellingen in juni. Mensen die een verhaal over hun deken willen vertellen, kunnen zich aanmelden via lawayarts@gmail.com.

Via De Ommelander