Leerlingen HHC doen mee aan voorleeswedstrijd

NOORD-GRONINGEN – Brugklasleerlingen van de vestigingen Warffum en Winsum van Het Hogeland College doen mee aan de voorleeswedstrijd Read2me!.

Leerlingen van dertien scholen in de hele provincie strijden hierbij in drie rondes om het voorleeskampioenschap van Groningen. De eerste finale staat in januari op het programma. Van Vmbo tot gymnasium, iedereen doet mee.

,,Met Read2me! willen we het leesplezier van jongeren vergroten door er een wedstrijdelement aan toe te voegen” vertelt’, Ronald Vos, die de wedstrijd vanuit Biblionet Groningen coördineert. ,,Een ander doel is om het lezen van jeugdliteratuur te bevorderen. Wie regelmatig leest, krijgt een grotere woordenschat, meer tekstbegrip en een grotere taalvaardigheid. Daardoor kom je beter mee op school.” 

De deelnemende scholen worden naar behoefte ondersteund door de plaatselijke bibliotheek. ,,Sommige scholen pakken het helemaal zelf op, voor anderen organiseren we een workshop voorlezen, of helpen we bij het kiezen van passende boeken. Zo werken we samen met het onderwijs aan leesbevordering en leesplezier.” 

Via De Ommelander