Leerlingen op bedrijfsbezoek met VR-bril

EEMSDELTA – Leerlingen in het voortgezet onderwijs in Noord-Groningen kunnen sinds kort bedrijfsbezoeken brengen met hulp van Virtual Reality. Met een VR-bril kon worden rondgekeken achter de deuren van technische bedrijven die normaal vanwege veiligheidsoverwegingen gesloten blijven. 

Door Sterk Techniek Onderwijs, een samenwerkingverband van scholen en technische bedrijven in deze regio, zijn elf VR-modules gemaakt. Ze beslaan een breed terrein van werkzaamheden. Voorbeelden zijn de plaatsing van zonnepanelen, lasbranden, het onderhoud aan windmolens, bediening van een hijskraan en het afmeren van een schip. Met de beelden kunnen leerlingen zich oriënteren op een technische loopbaan. 

De VR-modules zijn ontwikkeld door het bedrijf VRROOM met behulp van bedrijven, docenten en leerlingen. Ze zijn eerder deze week gepresenteerd. Op dit moment zijn er elf modules, maar dat worden er meer. De komende tijd werd volop verder gewerkt aan nieuwe virtuele bedrijfsbezoeken in de regio, waarin techniek op een aantrekkelijke manier in beeld werd gebracht. 

Wie de opnames wil bekijken kon dat doen op https://youtu.be/aO3r9Zk6eEI.

Via De Eemslander

Reizen Laos