Leerlingen Sint Gerardus Majella maken kennis met beroepen

HOOGEZAND – Op basisschool Sint Gerardus Majella in Hoogezand werd donderdag het onderwijsprogramma IMC Basis van Stichting IMC Weekendschool op feestelijke wijze ingeluid. HR-manager Femmie Slomp van Eska gaf het startschot voor de lessenreeks, die begon met een excursie naar de Eska-fabriek.

Met het programma werd wekelijks de wereld van kinderen vergroot en hun nieuwsgierigheid geprikkeld. Leerlingen uit groep 7 en 8 krijgen les van gastdocenten uit verschillende beroepen en gaan op excursie zodat ze met eigen ogen kunnen zien hoe het er in de beroepspraktijk aan toegaat. Op deze manier worden leerlingen gestimuleerd over hun eigen toekomst na te denken. Daarom was ook HR-manager van Eska Femmie Slomp van de partij. ,,Want wellicht zijn deze leerlingen de toekomstige medewerkers van Eska.”

De feestelijke opening begon op de basisschool, waar Marion Idema-Weijman (directeur van Stichting IMC Weekendschool) een welkomstwoord sprak. Aansluitend knipte zij samen met Femmie Slomp en directeur Henk-Jan Meijer van basisschool Sint Gerardus Majella een lint door.

Als startactiviteit konden de kinderen zien hoe het er in een echte fabriek aan toegaat en waar hun bordspellen nou eigenlijk worden gemaakt. De leerlingen mochten zelf aan de slag met het karton. IJverig maakten zij bedankjes voor de gastdocenten die zij de komende tijd in hun klas zullen verwelkomen.

Directeur Henk-Jan Meijer over de keuze voor dit programma: ,,Wij zijn trots en blij mee te mogen draaien in één van de projecten van Stichting IMC Weekendschool. We gunnen onze kinderen deze verrijking en we zijn er van overtuigd dat het onze kinderen helpt bij het oriënteren op zichzelf en de wereld. Wij bieden een ruime basis voor de ontwikkeling van kinderen. Met dit project werd deze basis alleen maar steviger. Uiteraard zijn we onze sponsor Eska dankbaar en zijn we blij met de stimulans vanuit het gemeentelijke programma Tijd voor Toekomst Midden-Groningen. Hierdoor zijn wij in staat mee te doen en onze kinderen nóg meer konsen te bieden.”

Via De Regiokrant