Leerlingen Terra Winsum blij met nieuwe Knegt

WINSUM/LOSDORP – Terra Winsum had een nieuwe tractor in gebruik genomen. Het gaat om een 40 pk sterke Knegt, die geleverd is door Eemsned Trailers en Mechanisatie uit Losdorp.

Deze machine werd ingezet voor het keuzevak groen machinepark. Bij dit keuzevak leren leerlingen onder andere onderhoudswerkzaamheden aan motoren te verrichten, werktuigen aan- en af te koppelen en verschillende overbrengingen te herkennen en benoemen. Daarnaast is het mogelijk om de nieuwe machine in te zetten voor werkzaamheden rondom de school.

Karin Harmelink, afdelingsdirecteur van Terra Winsum, was toch een tikje teleurgesteld bij het zien van de stoere rode tractor. ,,Onze eerste gedachte was namelijk om een roze tractor aan te schaffen, zodat er misschien meer meisjes voor de richting techniek kiezen. We zien de laatste jaren al een toename van het aantal meisjes dat kiest voor een techniekopleiding, maar dit kon natuurlijk nog beter. Meisjes hebben namelijk evenveel talent voor techniek als jongens. De keuze voor techniek biedt veel mogelijkheden en is erg interessant. Uiteraard valt deze mooie rode tractor ook in de smaak. Onze docenten en leerlingen zijn er ontzettend blij mee.’’

Terra Winsum koos bewust voor een leverancier uit de regio. Gert Smit van  Eemsned Trailers en Mechanisatie uit Losdorp, tevens oud-leerling van Terra Winsum, waardeert deze keuze. Terra en Eemsned zijn erg enthousiast over de nieuwe samenwerking. Naast de aanschaf van de nieuwe tractor mag Terra per seizoen verschillende werktuigen lenen van Eemsned. Hierdoor kunnen leerlingen kennis op doen van een groot aantal machines.

Via De Eemslander