Leerlingen van CBS De Parel helpen kledingbank Maxima

Kinderen van CBS De Parel overhandigen de ingezamelde kleding aan Kledingbank Maxima.

Kinderen van CBS De Parel overhandigen de ingezamelde kleding aan Kledingbank Maxima.

MUNTENDAM – Leerlingen van christelijke basisschool De Parel in Muntendam hebben donderdag een flinke hoeveelheid kinderkleding gedoneerd aan Kledingbank Maxima.

Kledingbank Maxima telt 285 ingeschreven kinderen uit gezinnen in Veendam, Pekela en de voormalige gemeente Menterwolde. Al die kinderen een coole zomeroutfit uit laten zoeken: dat gaat Maxima zonder hulp niet redden. De Parel in Muntendam koos Maxima als het goede doel voor dit jaar en ontketende een unieke actie: voor en door de kinderen zelf. Zij weten immers het best hoe belangrijk het voor kinderen is om er goed uit te zien. Ze spraken erover in de klas en het werd geen algemene inzamelactie van afdankertjes onderuit alle kasten: de leerlingen kozen uit hun eigen spullen één leuk kledingstuk dat ze zelf graag dragen en gaven dat weg: voor een ander kind. Enkele reacties van de leerlingen: ,,Voor kinderen die niet zoveel mooie kleding kunnen krijgen.” En: ,,Om bij Maxima iets super-leuks uit te kunnen kiezen.” Weer een ander: ,,Hier mijn favo trui, die echt gaaf is.”

Zo werd het een echte solidariteitsactie. Dat leverde een stapel zakken vol kleding op die donderdag werden aangeboden aan vertegenwoordigers van Maxima, die met een bestelbusje op het schoolplein de zakken kwamen ophalen. De kinderen brachten de zakken met kleding naar de auto, onder de goedkeurende blikken van Gerard Renkema en Lolke Lijzenga van Kledingbank Maxima.

Via De Regiokrant

Reizen Laos