Lezing over romantiek met een grote en een kleine r

STADSKANAAL – Manuel Claasen geeft op zondag 24 oktober een voordracht in de bibliotheek van Stadskonaal in het kader van de zondagmiddagactiviteiten van het Streekhistorisch Centrum. 

Claasen is een vaste spreker en deze keer houdt hij zijn ‘causerie’ over (de) romantiek, zowel met een grote als een kleine ‘r’. Het begrip ‘romantiek’ had twee ladingen. Enerzijds werd de term gehanteerd in alledaagse taal, zoals bij ‘een romantisch dinertje’ of ‘een romantische bruidsjapon’, anderzijds is er de term waarmee de grote 19e-eeuwse Europese cultuurstroming werd aangeduid: Romantiek met een hoofdletter. Wat hebben deze twee begrippen met elkaar te maken? Het is een gecompliceerd geheel van overeenkomsten en verschillen. Manuel zal proberen enige helderheid in deze ingewikkelde materie te brengen met voorbeelden uit kunst, literatuur en muziek.

De lezing begint om 14.30 uur, reserveren werd zeer aanbevolen. Dat kon via www.streekhistorischcentrum.nl met de reserveerknop op de homepage. De lezing vindt plaats in de bibliotheek van Stadskonaal aan de Continentenlaan 2. Het tonen van de QR-code bij de coronacheck is verplicht.

Via De Nieuwsbode