Lionsclub Skiramere doneert picknicktafels aan scouting Fivelgroep

SCHILDMEER – Voor de zeeverkenners en wildevaart van Scouting Delfzijl is het zaterdag een feestekijke dag geweest. Zij kregen namelijk vier picknicktafels, gedoneerd door Lionsclub Skiramere Slochteren.

De Lionsclub uit Slochteren doet voornamelijk acties ter bevordering van de maatschappij. De acties houden soms in dat ze iets organiseren voor anderen (uitjes, opknapbeurt, etcetera). Andere keren houden de acties het opbrengen van geld in. Het geld dat de acties opbrengt, doneert de club vervolgens aan een goed doel. 

Scoutinggroep

Elke keer werd er een ander doel gekozen. Soms landelijk of internationaal, maar ook vaak lokaal. Dit keer werd de scoutinggroep uit Delfzijl uitgekozen. Ze hebben een stukje haven aan het Schildmeer kunnen kopen door veel subsidies binnen te halen en veel werk te verrichten. Er werd een prachtige ligplaats gerealiseerd, die bijna klaar is. De ligplaats geeft de scouting vastigheid voor de toekomst en bovendien geven de opkomsten van de waterscouts veel reuring op en rondom het Schildmeer. Dat ziet de Lionsclub Slochteren graag.

Appels en peren

Voor deze actie had de Lionsclub appels en peren, véél appels en peren, geplukt bij een van de leden in de boomgaard: mooi, onbespoten, Groninger fruit dus. Het fruit is gebruikt om ruim 1.200 liter sap van te maken. Deze flessen en pakken sap zijn door de Lionsleden aan vrienden en kennissen verkocht. Binnen mum van tijd was de voorraad op, want de pakken waren erg gewild. Met de opbrengst hebben ze maar liefst vier picknicktafels kunnen aanschaffen.

Via De Eemslander

Reizen Laos