Loket geeft uitleg over oude bedrijfspanden in Eemsdelta

APPINGEDAM – In het Oude Raadhuis in Appingedam werd woensdag Loket Gedane Zaken – Geschiedenis van werkend Groningen gehouden. Er werd uitleg gegeven over de historie van oude bedrijfspanden in de gemeente Eemsdelta. 

Het loket werd georganiseerd in het kader van de Maand van de Groninger Geschiedenis. Het is een uitgelezen mogelijkheid om meer te weten te komen over oude bedrijfspanden uit de eigen omgeving. Dat kon bijvoorbeeld een oude fabriek  in de eigen woonplaats zijn of de bakkerij die vroeger in het huis van een familielid was gevestigd.

Het loket werd opgezet door de gemeente Eemsdelta en de Groninger Archieven. Belangstellenden kunnen hier terecht tussen 13.00 en 16.00 uur. Men dient zich aan te melden op maandvandegroningergeschiedenis.nl. Hier kon een tijdvak van vijftien minuten geselecteerd worden. Hierna dient een e-mail gestuurd te worden naar jeroen.hillenga@eemsdelta.nl onder vermelding van Loket Gedane Zaken om aan te geven om welke vraag en welk bedrijf het gaat. De vragen kunnen alleen betrekking hebben op bedrijven in de gemeente Eemsdelta. Men kon langskomen met maximaal twee personen. 

Het Oude Raadhuis is gevestigd aan de Wijkstraat 36 in Appingedam.

Via De Eemslander