Loppersum Onderweegns ook zaterdag open

Zaterdag ging Loppersum Onderweegns van start en was er meteen een goede belangstelling.

Zaterdag ging Loppersum Onderweegns van start en was er meteen een goede belangstelling.

LOPPERSUM – Na de officiële opening afgelopen zaterdag van Loppersum Onderweegns, de zogenaamde groei-expositie van Dorpsbelangen Loppersum, is er nog vier zaterdagen vertier in de binnentuin van ’t Hoge Heem in Loppersum.

Komende zaterdag is er een speciale attractie: de presentatie van de elektrische Deelslee én de VRROOM experience truck.Wie altijd al eens een proefritje had willen maken met de dorpsauto, had zaterdag de kons. Deelslee komt met maar liefst drie auto’s aanzetten: twee voor een rondje op het asfalt en een voor op de parkeerplaats. Ook kunnen bezoekers meedoen met een prijsvraag, waarmee twee uur rijtegoed te winnen zijn.

VRROOM experiencetruck

Spectaculair is de komst van de VRROOM experiencetruck, speciaal voor jongeren en kinderen. De VRROOM-truck is een bijzondere, omgebouwde, truck voor het ervaren en ontdekken van Virtual Reality en het beleven van gave, spannende en te gekke avonturen, om helemaal van uit het dak te gaan. Met een motion tracked headset kunnen samen de meest spannende avonturen en uitdagingen in werelden met ongekende mogelijkheden beleefd worden.

Groei-expositie

Het draait echter vooral om de groei-expositie in vier appartementen aan ’t Hoge Heem. Hoe willen de inwoners dat Loppersum er over tien jaar uitziet? Willen ze het nieuwe dorpshuis, zoals het er op papier uitziet? Wat missen ze in het dorp? Een kroeg? Een skelterbaan? Een toneelzaal? Zijn er genoeg woningen voor starters? Willen ze een sportschool? Een dorpsmolen waarvan de winst naar het dorp gaat? Of juist niet? Moeten er meer winkels in het centrum? Of zouden de kleinere winkeltjes misschien moeten verhuizen naar het Zichtermanplein?

En als de bibliotheek weggaat, willen ze dan een dorpstuin ervoor terug? Of liever woningen? Mooie brede fietspaden of juist kleipaden? Of allebei? Waar willen ze buiten bewegen? Een museum? Een trein tussen het kindcentrum en de sporthal? ,,Kortom, denk mee en doe mee. Want als wij het niet bedenken, doen anderen het voor ons”, aldus de organisatoren.

Via De Ommelander

Reizen Laos