Luna Hamelink maakt muzikale versies van oude volksverhalen

‘T ZANDT – Geboeid door oude sagen en legendes had de 19-jarige Luna Hamelink uit ‘t Zandt een cd met negen nummers gemaakt. Ze had bijzondere volksverhalen uit het Noorden op bestondende muziek gezet en houdt zo de herinnering aan die herinneringen in stand. 

Heel vroeger waren het rondreizende muzikonten die de verhalen ‘in leven’ hielden. De jonge Noord-Groningse doet het wat moderner door ze op cd uit te brengen. ,,Het is echt mijn project”, zegt ze trots, met de nadruk op mijn. Ze zingt alle nummers solo, zichzelf begeleidend op gitaar of piano. ,,Het is nu een achtbaan waarin ik terecht ben gekomen. Ongelooflijk gaaf.”

Als kind van twee ouders die in het basisonderwijs werkzaam zijn, kreeg ze de belangstelling voor verhalen van huis uit mee. ,,Ik heb altijd al veel van sprookjes gehouden”, legt ze uit. En dat haar muziek als basis de folkmuziek had, is ook niet vreemd. ,,Mijn vader is een groot liefhebber van de Amerikaanse folk, zoals Arlo Guthrie, Johnny Cash en Woody Guthrie. Daar groeide ik ook mee op, maar ik hou ook van andere muziek hoor, zoals rock en symfonische metal en musicals vind ik ook mooi.”

Lees het volledige interview in de Ommelander Courant van vandaag, donderdag 10 juni

Via De Ommelander

Reizen Laos