Mantelzorgers: de onzichtbare helden van het Westerkwartier

EZINGE – In het Westerkwartier is maandag de Week van de Mantelzorg van start gegaan.         

Sociaal Werk De Schans organiseert elk jaar rondom de landelijke Dag van de Mantelzorg (10 november) activiteiten voor de mantelzorgers in het Westerkwartier. Op het programma stonden tal van activiteiten. Woensdag worden de aangevraagde mantelzorgwaarderingen uitgereikt. Donderdag reikt wethouder Pieter van der Zwan een waardering uit aan een mantelzorger in ’t Marheem in Marum. De waardering bestaat uit een cadeaubon van 50 euro.

‘Mantelzorgers stonden altijd klaar’

,,Mantelzorgers zijn de onzichtbare helden van het Westerkwartier”, zegt Pieter van der Zwan. ,,Deze groep zetten we graag in de schijnwerpers, want hun zorg mag gezien worden. Mantelzorgers stonden altijd klaar voor een ziek familielid, zieke vriend of buur. Dit is niet altijd makkelijk, zeker niet in deze tijd waarin we nog steeds te maken hebben met corona. Overbelasting ligt op de loer. De mantelzorgwaardering is dan ook vooral bedoeld mantelzorgers te laten weten dat we oog en oor voor ze hebben en hun inzet enorm waarderen.”

De Schans

Iemand is mantelzorger als hij of zij voor een familielid, vriend of buur zorgt die langdurig ziek is, een lichamelijke of verstandelijke beperking had, psychische problemen of een verslaving had. Een op de drie mensen had thuis iemand waar zorgen naar uitgaan. Sociaal Werk De Schans had een ondersteunings- en activiteitenaanbod voor mantelzorgers. Ook kunnen mantelzorgers bij De Schans terecht als ze vragen hebben of het fijn vinden met iemand te praten. Daarnaast geeft De Schans voorlichting om meer bekendheid te geven aan de situatie van mantelzorgers.

Meer informatie over de mantelzorgwaardering en de activiteiten tijdens de Week van de Mantelzorg Westerkwartier is te vinden op www.socialwerkdeschans.nl.

Via De Ommelander