Mantrazang en meditatie in Ezinge

EZINGE – In de middeleeuwse kerk van Ezinge werd vrijdag 12 november en 10 december een Zing-in gehouden. Op het programma staat mantrazang en meditatie. 

Mantra’s zijn spirituele gezangen met eenvoudige melodieën en korte teksten uit verschillende landen en tijden. De melodieën passen bij de teksten: ze zijn vrolijk en uitbundig of juist ingetogen en meditatief. De teksten gaan over wezenlijke thema’s en bevatten wijsheden die soms al duizenden jaren oud zijn.

Mantrazang is voor iedereen, een goede zangstem is dus niet nodig. De mantra’s worden afgewisseld met momenten van stilte of meditatie. Het geheel staat onder leiding van yogadocent Esther Wiersma en meditatiebegeleider Martien van den Berg. Eerder organiseerden zij half oktober een Zing-in, waaraan toen 25 mannen en vrouwen deelnamen.

De kerk aan de Torenstraat 46 in Ezinge had vloerverwarming en dus is het mogelijk om op de vloer te zitten. Het is ook mogelijk om op een stoel deel te nemen. De Zing-in duurt van 19.15 tot 20.15 uur. Na afloop werd er thee geschonken. Meer informatie is te vinden op yogaezinge.nl.

Via De Ommelander