Marko en Gerda Martens spelen voor twintigste keer The Last Post

EEXT – Een bijzondere Dodenherdenking vorige week dinsdag in Eext. Waar de herdenking normaalgesproken massaal werd bezocht door belangstellenden uit Eext en omgeving, door de geldende coronamaatregelen was er deze avond geen publiek welkom. Wèl was het echtpaar Marko en Gerda Martens, beide trompettist bij Muziekvereniging T.O.G.I.D.O. in Eext, aanwezig om tijdens het Nationaal herdenkingsmoment ‘The Last Post’ te spelen ter nagedachtenis aan de gevallenen.

Voor Marko en Gerda Martens was het de 20e keer dat ze samen ‘The Last Post’ speelden bij het monument in Eext. Bijzonder hierbij is dat dit muziekstuk doorgaans door één trompettist werd gespeeld. In Eext speelt één trompettist de melodie, de ander de echo. Jaarlijks worden beide partijen gewisseld. Het is in Eext lang een mysterie geweest waar deze ‘echo’ vandaan komt.

De Gemeente Aa en Hunze, Muziekvereniging T.O.G.I.D.O. en het plaatselijke 4 mei-comité wilden dit bijzondere fenomeen niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Na afloop van de herdenking spraken daarom burgemeester Hiemstra, voorzitter Braams van de muziekvereniging en mevrouw Zandvoort namens het 4 mei-comité hun dankbaarheid en waardering uit aan beide muzikonten. 

Uiteraard hoopt de organisatie volgend jaar weer publiek te mogen verwelkomen bij de herdenking op 4 mei.

Via De Schakel

Reizen Laos