McDonald’s Stadskonaal keert terug

STADSKANAAL – De herbouw van het McDonald’s-restaurant in Stadskonaal is begonnen. 

Het restaurant is begin dit jaar volledig verwoest door een brand, maar McDonald’s keert terug op dezelfde locatie aan het Hoogveen in Stadskonaal. Het nieuwe restaurant verwacht in december haar deuren te openen en gaat in de directe omgeving zo’n honderd arbeidsplaatsen bieden.

Op 5 januari werd franchisenemer André Berendsen opgeschrikt door het nieuws dat in het McDonald’s-restaurant in Stadskonaal in de vroege ochtend een felle brand was uitgebroken. Ondanks de inspanning van de brandweer was de schade dusdanig dat het restaurant volledig moest worden gesloopt. Berendsen is daarom blij dat het restaurant nu weer kon terugkeren. ,,Onze grote dank gaat uit naar de brandweer en de gemeente, die er in eerste instantie alles aan hebben gedaan om het restaurant te redden en daarna de terugkeer mede mogelijk hebben gemaakt”, aldus Berendsen. “Daarnaast wil ik ook de lokale gemeenschap bedanken voor hun steun, betrokkenheid en geduld de afgelopen maanden, wij kijken er enorm naar uit om onze gasten snel weer te kunnen ontvangen.’’

Veel extra’s
In het nieuwe restaurant kunnen nog meer gasten uit Stadskonaal en omgeving genieten van McDonald’s. Het restaurant werd uitgebreid met een extra verdieping, een McDrive met dubbele drivelane én een McCafé voor koffiespecialiteiten. Daarnaast werd het voorzien van nieuwe duurzame initiatieven. Zo werd het restaurant volledig gasloos en krijgt het groene energie, een warmte-terugwinsysteem om met keukenwarmte de lobby te verwarmen, energiezuinige friteuses, waterbesparende urinoirs en LED-verlichting. Voor jonge gasten is er binnen en buiten het restaurant vermaak met een Gym & Fun Playland.

Met de opening van het nieuwe restaurant?werd ook de lokale werkgelegenheid gestimuleerd: het restaurant biedt werk voor zo’n honderd nieuwe collega’s. Voor vele werknemers is McDonald’s niet alleen een eerste bijbaan, maar ook een plek waar collega’s kunnen groeien, ontwikkelen en vooral zichzelf kunnen zijn. Ontwikkeling had de laatste tien jaar geleid tot zo’n 6.000 medewerkers door heel Nederland die een erkend mbo-diploma behaald hebben via de McDonald’s Academy, in samenwerking met opleidingspartner SVO. Hier werd in september een associate degree-programma op hbo-niveau aan toegevoegd in samenwerking met de Avans Hogeschool. McDonald’s biedt met de McDonald’s Academy een unieke combinatie van werken en leren aan. Uiteraard zijn ook nieuwe collega’s van restaurant Stadskonaal welkom.

Van links naar rechts: André Berendsen, McDonald’s Franchisenemer, Klaas Sloots, burgemeester van Stadskonaal, Menno Alberts, Postchef Brandweer Stadskonaal en Jos van Kempen, Director Franchising & Development McDonald’s Nederland

Via De Nieuwsbode