Meesterfagottist Bram van Sambeek opent concertseizoen in Jacobuskerk

ROLDE – Het nieuwe concertseizoen van de Stichting Rolder Concerten werd op zondag 19 september geopend door drie Nederlandse giganten waarvan twee zijn onderscheiden met de Nederlandse Muziekprijs. Het zijn de meesterfagottist Bram van Sambeek en contrabassist Rick Stotijn samen met de toppianist Hans Eijsackers.

Van Sambeek en Stotijn laten horen dat hun instrumenten – fagot en contrabas – niet alleen uitstekende begeleidingsinstrumenten zijn, maar ook een solistische plek verdienen. Ze brengen het programma De Vijf jaargetijden, waarbij het drietal de hele (klassieke) muziekgeschiedenis doorkruist op zoek naar vergeten klassiekers, onverwachte arrangementen, solistische hoogstandjes, jazzbewerkingen en exotische parels. Van de verbluffende contrabaskunsten van Bottesini tot de nachtelijke jazzfantasieën van Earle Hagen en zelden gespeelde kamermuziekklassiekers van Tsjaikovski en Schumann, van Astor Piazzolla tot Led Zeppelin.

In verband met het coronavirus worden er twee concerten (met een beperkt aantal bezoekers per concert) gegeven op zondag, namelijk van 14.30 tot 15.30 uur en van 16.15 tot 17.15 uur. De kaartverkoop verloopt hierdoor alleen via telefonische reservering bij mevr. Agricola, (0592-389380). Losse kaartverkoop aan de kerk is niet mogelijk (www.rolderconcerten.nl).

Via De Schakel