Midden-Groningen nu ook Global Goals-gemeente

Wethouder Verschuren hijst de Global Goals-vlag.

Wethouder Verschuren hijst de Global Goals-vlag.

HOOGEZAND – De gemeente Midden-Groningen is toegetreden tot de Global Goals-gemeenten. Met het hijsen van de Global Goals-vlag op de Dag van de Duurzaamheid (vrijdag) voor het gemeentehuis door wethouder Peter Verschuren maakte deze gemeente dat officieel. 

Verschuren: ,,Eigenlijk waren we al Global Goals-gemeente toen we onze duurzaamheidsvisie aannamen, waarin we ons nadrukkelijk verbonden aan het nastreven van de duurzame ontwikkelingsdoelen van de VN: de global goals. Nu maken we dat officieel duidelijk met het hijsen van de vlag.”

,,De global goals omvatten zeventien doelen, die inhoud geven aan één opdracht die we als Midden-Groningen graag op ons nemen: duurzaam werken, zó werken dat het goed is voor de mensen van nu, álle mensen van nu, zonder dat we de generaties na ons opzadelen met problemen. We zijn druk bezig om afscheid te nemen van gas en andere fossiele brandstoffen, werken eraan om Fairtrade-gemeente te worden, stellen konsengelijkheid centraal in het onderwijs, hebben veel voorzieningen om iedereen ondanks een laag inkomen deel te laten nemen aan culturele en sportieve activiteiten: allemaal zaken die we doen omdat we ze belangrijk vinden’’, aldus de wethouder.

‘s Middags las de wethouder voor aan leerlingen uit groep 6 en 7 van gereformeerde school De Lichtbron in de bibliotheek van Hoogezand.

Via De Regiokrant