M&M Kappers gecertificeerd als barbier

Het team van M&M Kappers in Gieten is naast dames- en herenkapper ook barbier.

Het team van M&M Kappers in Gieten is naast dames- en herenkapper ook barbier. (Eigen foto)

GIETEN – Het hele team van M&M Kappers uit Gieten is vijf maanden met een opleiding voor barbier bezig geweest. De lessen worden gevolgd bij Eric van den Brandt in Emmen. 

Het team is nu dus ook gespecialiseerd in het knippen, scheren en verzorgen van baarden en snorren. Mannen met wilde baardgroei lieten vroeger hun baard en snor bijhouden door de barbier, omdat ze dat zelf niet konden. Door de komst van scheermesjes en –apparaten is de barbier in de vergetelheid geraakt. Maar de laatste jaren is de barbier terug van weggeweest. Mannen met baarden en snorren laten deze haargroei weer door en barbier verzorgen. Mannen kunnen hun baarden en snorren nu ook in Gieten professioneel laten bijhouden, want het team kon het scheermes goed hanteren.

,,Een ervaring die vooral leerzaam is geweest en waar we veel plezier aan mochten beleven. Na een bizarre tijd is het weer fijn om trainingen te kunnen volgen en te kunnen doen wat al langer op ons lijstje stond”, zegt Marian Veldman, eigenaresse van de Gieter kapsalon. 

M&M kappers is nu dus naast dames- en herenkapper ook barbier. ,,En naast het trimmen of scheren kunnen de mannen bij ons ook genieten van heerlijke wellness voor alle leeftijden. We werken met Goldwell- en KMS-producten. Deze zijn ook bij ons in de salon verkrijgbaar. Eventueel leuk om cadeau te geven. 

M&M Kappers is niet alleen met Barbier actief. ,,Zo is Eline bezig met een training voor Specialist Colorist in Apeldoorn. Dit is een specialisatieopleiding in de nieuwste kleurtechnieken en kleuren. Zo zijn we weer volop in beweging”, aldus Marian Veldman. 

Afspraken maken kon via 0592-261431 of www.m-mkappers.nl.

Via De Schakel