Monument- en Cultuurtocht in Midden-Groningen

Het Woldjerspoorstation in Kolham, één van de deelnemers aan de Monument- en Cultuurtocht op 11 september.

Het Woldjerspoorstation in Kolham, één van de deelnemers aan de Monument- en Cultuurtocht op 11 september.

KOLHAM – In de gemeente Midden-Groningen zijn op zaterdag 11 september (Open Monumentendag) de monumenten vanaf de fiets te bewonderen. Hiervoor zijn drie fietsroutes samengesteld. De meeste monumenten zullen in verband met de coronamaatregelen niet geopend zijn.

In en rond Kolham, Froombosch en Sappemeer is wél een aantal monumenten open. Hier kunnen bezoekers tevens genieten van cultuur. In samenwerking met het Kielzog in Hoogezand werd een aantal kunstenaars en amateurgezelschappen een podium geboden tijdens deze Monument- en Cultuurtocht. Ook langs deze locaties werd een route samengesteld die per fiets af te leggen is. Het programma van de Monument- en Cultuurtocht begint op zaterdag 11 september omstreeks 13.00 uur. Het precieze programma is te vinden op de website en de Facebookpagina van het Kielzog. In Kolham zal de Monument- en Cultuurtocht worden opgevrolijkt door een dweilorkest, dat met feestelijke muziek langs de geopende monumenten zal lopen.

Ter gelegenheid van de Monument- en Cultuurtocht had de organisatie een puzzel samengesteld. Bij elk van de deelnemende monumenten kon men één puzzelstukje meenemen. De stukjes tezamen vormen samen weer één monument. Onder de bezoekers die de puzzel inleveren bij één van de monumenten of bij de balie van het Kielzog werd een aantal leuke prijsjes verloot. Zo kon men onder andere toegangskaartjes winnen voor voorstellingen in het Kielzog. Ook de monumenten stellen prijsjes beschikbaar.

Via De Regiokrant