Mooi feestje in tent Superprestige Veldrit

De stemming zat er al vroeg goed in.

De stemming zat er al vroeg goed in. (Foto: Saskia Jans)

GIETEN – De eerste editie van het Superfest in Gieten is succesvol verlopen. De kaarten voor het Oktoberfeest waren bijna allemaal verkocht en de sfeer zat er goed in. 

Stichting Wielerpromotion Gieten kwam met de nieuwe initiatief om extra middelen te genereren voor de organisatie van de Superprestige Veldrit. De feesttent werd een week eerder opgebouwd, maar kon hierdoor ook efficiënter gebruikt worden. Om er een Superfest van te maken had de organisatie enkele goede artiesten ingehuurd om de stemming erin te brengen: Immer Hansi, de Alpenzusje, Helene Fischer Double en DJ Sebas. 

,,We hebben weinig promotie kunnen maken, omdat lang onduidelijk was wanneer de Superprestige Veldrit precies plaats zou vinden. Er waren 700 bezoekers. We mochten er 750 ontvangen, dus ik ben dik tevreden over het aantal”, zegt voorzitter Ivo Berghuis die genoot van het enthousiasme van het publiek. ,,De feestvierders kwamen allemaal vrolijk binnen. Men had echt zin in een feestje. Leuk was ook dat 80 procent van de bezoekers zich hadden gehuld in passende kleding. De tent was vol met mensen in lederhosen en dirndljurken. De artiesten brachten de stemming er goed in.

De feestvierders hadden zich volgens Berghuis goed voorbereid. ,,Iedereen had de corona-app geïnstalleerd en een id bij zich. Door de storing van de coronacheck-app was er wat vertraging tijdens de controle, maar we hebben verder geen problemen gehad”, vertelt Berghuis die tevreden terugkijkt op het feest en dat voor hem op deze manier voor herhaling vatbaar is.

De organisatie richt zich nu op de Superprestige Veldrit van komend weekend. ,,Door het Superfest zijn de werkzaamheden ook wat meer verspreid. Normaal moeten we deze week alles doen. De feesttent staat er al, net als de toiletunits. We kunnen ons nu volledig richten op het inrichten van het parkoers.”

Via De Schakel