Muziekles voor kinderen uit Delfzijl en Farmsum

DELFZIJL – Muziekvereniging Wilhelmina uit Delfzijl organiseert van eind oktober tot eind mei weer een nieuwe cursus ‘Algemeen Muzikale Vorming’ (AMV). De curusus is bedoeld voor kinderen uit Delfzijl en Farmsum.

AMV is een 1-jarige cursus van 24 lessen, voor kinderen vanaf 7 jaar tot cq. 10 jaar oud, waarin kinderen op speelse wijze kennis op doen van de grondbeginselen van muziek. Zij leren muzieknoten lezen, gaan ritmes oefenen en leren belangrijke muziekbegrippen.

Kinderen gaan direct vanaf het begin ook zelf muziek maken door het leren spelen van de blokfluit. Zo werd het geleerde direct in de praktijk toegepast.

Kleine uitvoering

Na de kerstvakontie introduceert de docent regelmatig een ander instrument tijdens de lessen. Zo worden verschillende blaas- en slagwerkinstrumenten besproken. Op sommige slagwerkinstrumenten kunnen kinderen ook actief gaan spelen. Richting het einde van het cursusjaar werd toegewerkt naar het geven van een kleine uitvoering, zodat de kinderen het geleerde kunnen presenteren aan hun familie.

Na de cursus AMV hebben kinderen een muzikale gereedschapskist opgebouwd waarmee optioneel kon worden doorgestroomd naar muziekles op een gekozen muziekinstrument.

Geertje Mars

De AMV-lessen worden gegeven door muziekdocent Geertje Mars.Zij is al vanaf haar 7e actief in de muziek. Begonnen op blokfluit, had ze vele jaren dwarsfluit gespeeld en de overstap naar saxofoon gemaakt. Ze had onder andere de opleiding Onderwijs Assistent Muziek gevolgd en dirigeert verschillende muziekensembles.

Koningin Wilhelmina biedt de AMV-cursus aan voor 75 euro per persoon. Hiervoor ontvangen leerlingen 24 lessen van 45 minuten en krijgen ze de blokfluit en het lesmateriaal. De lessen zullen wekelijks op woensdagmiddagen worden gegeven, aanvang 14.45u, vanaf woensdag 27 oktober 2021.

Deelnemers kunnen zich via www.kon-wilhelmina.nl/amv aanmelden.

Via De Eemslander