Muziekvoorstelling ‘Overhoop!’ komt naar Dorpskerk in Grolloo

ASSEN/GROLLOO – In Podium Zuidhaege in Assen gaat aanstondende zaterdag de nieuwe muziekvoorstelling ‘Overhoop!’ in première. De voorstelling van maker/fluitiste Elisabeth Hopman, harpiste Nienke van Leijden en dichter Bart Adjudant werd 21 keer gespeeld in Groningen en Drenthe, waaronder ook in Grolloo.

Maanden van voorbereidingen zijn er nodig om een nieuwe voorstelling tot leven te wekken. En dankzij corona, de maatregelen en een heel lege agenda had maker en fluitist Elisabeth Hopman tijd en de gelegenheid om zich volledig te storten op haar nieuwe ambities. ,,Voor ons was het vrij snel nadat de pandemie uitbrak duidelijk: de nooduitgang of het gaspedaal. Mijn partner Martijn Veenstra en ik besloten op dag één nadat de maatregelen werden afgekondigd dat het tijd was voor actie. Zo zitten we in elkaar en eerlijk gezegd voelen we ons dan ook op ons best. Als creatieve ondernemers zoeken we steeds nieuwe wegen om ons verhaal te vertellen en muziek én cultuur te kunnen blijven brengen voor iedereen. Want dat hebben wij allen nodig”, aldus Hopman.

‘Overhoop!’ neemt het publiek mee in een emotionele reis langs herkenbare dilemma’s. Iedereen kent verhalen over pijn, verlies, angst en afscheid, maar ook over moed, doorzettingsvermogen en overwinningen. ,,Daarbij komen uiteraard onze mooiste herinneringen aan de inspirerende liefdesverhalen. Met ‘Overhoop!’ willen we duidelijk maken dat er altijd hoop is, was en zal blijven bestonden, zelfs wanneer je er even helemaal doorheen zit en niet meer weet welke kont je uit moet gaan.”

De voorstelling is op maandag 27 en dinsdag 28 december te zien in de Dorpskerk van Grolloo. Voor meer informatie en voor het reserveren van kaarten kon men terecht op overhoop.cmajor.nl.

Via De Schakel