Muzikale afsluiting Week tegen Eenzaamheid bij Leger des Heils

Wibi Soerjadi geeft volgende week een concert in het kader van de Week tegen Eenzaamheid. (foto Specsavers)

Wibi Soerjadi geeft volgende week een concert in het kader van de Week tegen Eenzaamheid. (foto Specsavers)

HOOGEZAND – Ter afsluiting van de Week tegen Eenzaamheid is op woensdag 6 oktober in de buurthuiskamer van het Leger des Heils in Hoogezand een concert van pianist Wibi Soerjadi te zien.

Tijdens de Week tegen Eenzaamheid (van 30 september tot en met 7 oktober) en ook daarna gaat Specsavers Hoogezand zich inzetten om aandacht te vragen voor het groeiende probleem rondom eenzaamheid. Zo krijgt het winkelpersoneel een korte online training van de Luisterlijn om signalen van eenzaamheid bespreekbaar te maken. Daarbij krijgen medewerkers tips over hoe ze het gesprek aan kunnen gaan met klanten over dit thema en hoe ze hen handvatten kunnen bieden voor mogelijke hulp. ,,Dagelijks zijn we met onze klanten in gesprek over hun behoeften rondom oog- en hoorzorg. In deze gesprekken kunnen signalen van eenzaamheid naar voren komen. Omdat dit vaak een beladen thema is, zijn we blij dat we hieraan samen met het Leger des Heils en de Luisterlijn op een laagdrempelige ons steentje kunnen bijdragen”, zegt Jos Kalk van Specsavers Hoogezand.

Daarnaast organiseert Specsavers tijdens de Week tegen Eenzaamheid een concert in samenwerking met het Leger des Heils. Al ruim een jaar steunt iedere Specsavers-winkel een buurthuiskamer van het Leger des Heils, een plek waar buurtgenoten op een laagdrempelige manier in contact kunnen komen met elkaar. In Nederland zijn inmiddels honderd buurthuiskamers, zo ook één in Hoogezand welke door Specsavers Hoogezand werd gesteund. Ook bij het Leger des Heils weten ze als geen ander wat de impact van eenzaamheid is. De buurthuiskamers spelen een belangrijke rol in de bestrijding ervan. En omdat muziek verbindt en Specsavers samen met het Leger des Heils graag mensen met elkaar in contact brengt, organiseren zij een concert van pianist Wibi Soerjadi dat op 6 oktober te zien en te beluisteren is in de buurthuiskamer van Hoogezand. Het concert begint om 19.00 uur. Voor meer informatie over het programma kon contact worden opgenomen met de buurthuiskamer.

Via De Regiokrant