N33 dicht tussen Siddeburen en Assen

SIDDEBUREN – De N33 is dit weekend in beide richtingen afgesloten tussen Siddeburen en Assen. Rijkswaterstaat voert onderhoudswerkzaamheden uit aan de weg. 

De N33 gaat vanavond om 19.00 uur dicht. De wegafsluiting duurt tot maandagochtend 6.00 uur. Het verkeer werd via verschillende wegen omgeleid.

Dit jaar is de N33 twee weekenden in beide richtingen afgesloten tussen Assen en Siddeburen. De afgelopen jaren waren er altijd zes weekendafsluitingen op drie verschillende trajecten: Assen-Gieten, Gieten-Veendam en Veendam-Siddeburen. Dit is nu teruggebracht naar twee. Wel geldt de afsluiting nu voor de hele weg van Assen tot Siddeburen. De volgende weekendafsluiting vindt plaats in september. Door van zes naar twee weekendafsluitingen te gaan kiest Rijkswaterstaat in nauw overleg met aannemer Poort van Noord en de wegbeheerders voor korte maar hevige hinder. De verwachting is dat weggebruikers hier meer begrip voor kunnen opbrengen.

Rijkswaterstaat voert tijdens deze weekenden onderhoudswerkzaamheden aan de N33. Het gaat dan om maaien, reinigen van goten en kolken, vervangen van geleiderail, schoonmaken van verkeersborden en asfaltreparatie daar waar dat nodig is.

De N33 is een autoweg zonder vluchtstrook. Daarom is het bij onderhoudswerkzaamheden noodzakelijk om alle rijstroken af te sluiten. Door de weg volledig af te sluiten werd de veiligheid van de weggebruiker en de wegwerker gewaarborgd.

Via De Regiokrant

Reizen Laos