Nacht van de Nacht bij Boomkroonpad

DROUWEN – De landelijke Nacht van de Nacht werd op zaterdag 30 oktober weer georganiseerd en ook bij Buitencentrum Boomkroonpad in Drouwen zijn nachtactiviteiten te beleven. 

Tijdens de Nacht van de Nacht kunnen natuurliefhebbers samen met de boswachters en gidsen van Staatsbosbeheer een nachtelijke tocht maken door het bos bij het Boomkroonpad. De tocht gaat dwars door de natuur. Alle zintuigen worden op scherp gezet, want in het donker is de weg moeilijk te zien. De route gaat over paden: soms breed, maar soms ook smal en af en toe dwars door het donkere bos. Waar het erg moeilijk is, helpen touwen om de weg door het bos te vinden. De tocht werd afgesloten met een kop warme chocolademelk bij Bospaviljoen de Woudstee. 

Om 19.00 uur start de eerste groep. Vervolgens vertrekt er elke 15 minuten een groep mensen voor een nachtwandeling, die in totaal ongeveer 1,5 uur in beslag neemt. De tocht is geschikt voor jong en oud, want onderweg is er van alles te ontdekken en vooral te beleven. Per groep kunnen maximaal 15 personen mee. Vooraf aanmelden is noodzakelijk: www.staatsbosbeheer.nl/nachtvandenachtboomkroonpad.

Via De Nieuwsbode