Nationale nachtvlindernacht ook in Domies Toen

Een nachtvlinder uit de familie van de nachtpauwogen

Een nachtvlinder uit de familie van de nachtpauwogen

PIETERBUREN – Domies Toen in Pieterburen zal vrijdag 3 september meedoen aan de nationale nachtvlindernacht.

De nachtvlindernacht start om 20.00 uur in de Theeschenkerij, met een lezing door Jan Jaap Boehlé. Hij is de tuinbeheerder van Domies Toen. Vervolgens gaan de deelnemers met Boehlé op zoek naar de vlinders.

Verborgen leven 

De meeste nachtvlinders leiden een verborgen leven. Er zijn echter een paar manieren om ze toch te zien te krijgen. In Domies Toen werd gewerkt met licht en een laken. Een felle lamp bij een opgespannen laken werkt bijna als een nachtvlindermagneet. Zo’n groot licht oppervlak zal door weinig vlinders over het hoofd worden gezien. De meeste vlinders zullen op het laken gaan zitten, waar ze goed te bekijken zijn. Ook worden sommige nachtvlinders aangetrokken door bloemen. Zo trekt de kamperfoelie nachtvlinders, maar ook siertabak, teunisbloem en de vlinderstruik zijn heel aantrekkelijk voor nachtvlinders. Die bloemen zijn stuk voor stuk te vinden in Domies Toen.

De activiteit eindigt om 01.00 uur. Eerder weggaan mag. In verband met corona dienen bezoekers zich aan te melden. Dat kon via rondwandeling@domiestoen.nl.

Via De Ommelander