Niels Blokzijl haalt €1150,- op voor Run4Gambia

ROTTERDAM – Met de benen ‘kapot’, maar met een zeer voldaan gevoel kijkt Niels Blokzijl terug op zijn deelname aan de Marathon van Rotterdam. 

Hij liep zondag de 42 kilometer en 195 meter in een tijd van 5 uur en 29 minuten. ,,Mijn doel was eigenlijk om binnen de 5 uur te finishen, maar al na 17 kilometer schoot de kramp in m’n benen en die kreeg ik er niet meer uit. Opgeven was echter geen optie, dus ik ben maar gewoon doorgelopen. En dat ik het uiteindelijk heb gehaald, daar ben ik alleen maar blij mee’’, aldus Niels, die thuis een paar dagen bijkomt van alle inspanningen.

Als een van de 17.000 deelnemers had Niels volop genoten in de Maasstad. ,,De sfeer was echt super en het publiek moedigde iedereen aan. Zeker op de moeilijke momenten dat het even wat lastiger was, sleepten de toeschouwers je er echt doorheen. Het leeft daar echt! Ik heb er ook geen moment aan gedacht om te stoppen, al was het alleen maar omdat ik voor een goed doel liep.’’ Zijn eerste marathon stond voor Niels in het teken van Stichting Care4Gambia. ,,Mijn streefbedrag was €1000,-, maar inmiddels staat de teller al op €1150,-. Er zijn nog wat losse bedragen ingeleverd en het is nog steeds mogelijk om te doneren, dus ik hoop op een mooi eindbedrag.’’ 

Voorlopig houdt Niels zich weer even bij afstanden van 5 en 10 kilometer. ,,In april vindt de marathon wederom plaats in Rotterdam en ik heb nu van meerdere mensen gehoord dat ze die ook een keer willen gaan lopen. Mochten er nou veel bekenden meedoen, dan kon het zomaar zijn dat ik toch weer meedoe.’’ 

Doneren kon nog tot 10 november via https://gofund.me/f18d01d0. Ook op Facebook en Instagram is meer informatie te vinden onder Run4Gambia.

Via De Nieuwsbode