Nieuw Historisch Archief in Huis van Cultuur en Bestuur

De publieksruimte van het Historisch Archief van de gemeente Midden-Groningen. Achter de vitrines bevindt zich de studiezaal.

De publieksruimte van het Historisch Archief van de gemeente Midden-Groningen. Achter de vitrines bevindt zich de studiezaal.

HOOGEZAND – In het nieuwe Huis van Cultuur en Bestuur in Hoogezand is ook het Nieuw Historisch Archief nu operationeel. Het archief is links achterin het gebouw gelegen aan het Contactplein.

Het archief had een nieuwe kluis van 355 vierkonte meter en een studieruimte waarin bezoekers weer alle ruimte hebben om onderzoek te doen. Men is welkom op afspraak. Een afspraak maken kon digitaal op de website. Door op de reserveringsknop op de homepage te klikken komt men op de reserveringspagina. Daar kon de gewenste datum en het gewenste tijdslot worden gekozen. Vervolgens moeten de eigen gegevens worden ingevuld, de reden van het bezoek en eventuele stukken die men zou willen inzien. De aanvrager krijgt daarna de reserveringsbevestiging in de eigen mailbox. Wie daarmee problemen ondervindt, kon even telefonisch contact opnemen via 0598-373683.

Met de nieuwe archieflocatie is er ook een kleine expositieruimte in de vorm van vitrines gekomen. Ter gelegenheid van het nieuwe onderkomen zal er een kleine expositie worden opgebouwd met als thema ‘oude gemeentehuizen’. In de vitrines zullen wisselend verschillende stukken tentoongesteld worden. Wie zelf nog een interessant, bijzonder of leuk stuk had dat in bruikleen gegeven zou kunnen worden, kon altijd contact opnemen via hetzelfde telefoonnummer.

Via De Regiokrant