Nieuwbouw in Loppersum van start

LOPPERSUM – Friso Bouwgroep en Wierden en Borgen hebben donderdag eerste schop in de grond voor nieuwbouw Badweg, Pomonaweg en Duursumerweg Loppersum.

Die dag hebben Henk Dedden (directeur Friso Bouwgroep) en Matthieu van Olffen (directeur-bestuurder Wierden en Borgen) aan de Badweg het symbolische startsein gegeven voor de bouw van de eerste 19 woningen van ‘fase 2’ in Loppersum. Het komende halfjaar worden op de bouwterreinen aan de Badweg en Pomonaweg verschillende types nieuwe woningen gerealiseerd: voor kleine en grotere huishoudens.

De woningen, ontworpen door architectenbureau CHANGE.nl, zijn aardbevingsbestendig, energie-neutraal en gasloos. Oplevering van de woningen is naar verwachting begin 2022. Vervolgens worden ook de 16 woningen aan de Duursumerweg door Aannemingsmaatschappij Friso aangepakt. Dit is het tweede gedeelte van fase 2.

Gesloopt

In de afgelopen periode zijn de woningen aan de Badweg en Pomonaweg gesloopt. Een deel van de huurders van de gesloopte woningen keert terug naar de straat en zit sinds het afgelopen najaar in een wisselwoning. In eerste instantie was het plan om de woningen te versterken. Uiteindelijk is in samenspraak met de wijk besloten om de woningen te slopen. Samen met de bewoners en onder leiding van een stedenbouwkundig architect is een nieuwbouwplan gemaakt. Hier zijn meerdere bewonersbijeenkomsten voor georganiseerd, zowel fysiek als (in coronatijd) digitaal. 

 Matthieu van Olffen, directeur-bestuurder van Wierden en Borgen: ,,We zijn blij dat we na een lange aanloop nu eindelijk de schop in de grond zetten. Er komt een gevarieerd aanbod met allerlei mooie woningen voor onze bewoners. Een stukje Loppersum waar we trots op kunnen zijn.”

Henk Dedden, directeur van Friso Bouwgroep: “,,oor de toepassing van CLT hout (Cross Laminated Timber) zijn de woningen voor een groot deel circulair. Daarnaast had dit als groot voordeel dat er niet geheid hoeft te worden. We gaan vol vertrouwen aan de slag om deze mooie woningen te bouwen.”

Via De Ommelander

Reizen Laos