Nieuwbouw van woningen in Loppersum officieel van start

LOPPERSUM – Friso Bouwgroep en Wierden en Borgen hebben donderdag de eerste schop in de grond gezet voor nieuwbouw aan de Badweg, Pomonaweg en Duursumerweg in Loppersum.

Aan de Badweg werd symbolisch het startsein gegeven voor de bouw van 19 woningen. Het komende halfjaar worden ze gerealiseerd op bouwterreinen aan de Badweg en Pomonaweg. Het gaat om verschillende types woningen, geschikt voor kleine en grotere huishoudens.

De woningen, ontworpen door architectenbureau CHANGE.nl, zijn aardbevingsbestendig, energie-neutraal en gasloos. De oplevering van de woningen is naar verwachting begin 2022. Vervolgens worden ook 16 nieuwe woningen aan de Duursumerweg gerealiseerd.

In de afgelopen periode zijn aan de Badweg en Pomonaweg oude woningen gesloopt. Een deel van de huurders zit sinds het afgelopen najaar in een wisselwoning en zal na voltooing van de nieuwbouw terugkeren naar hun oude straat. 

In eerste instantie was het plan om de woningen te versterken. Uiteindelijk is in samenspraak met de bewoners besloten om de woningen te slopen en een nieuwbouwplan te maken. Hiervoor zijn meerdere bewonersbijeenkomsten voor georganiseerd, zowel fysiek als (in coronatijd) digitaal. 

Matthieu van Olffen, directeur-bestuurder van Wierden en Borgen: ,,We zijn blij dat we na een lange aanloop nu eindelijk de schop in de grond zetten. Er komt een gevarieerd aanbod met allerlei mooie woningen voor onze bewoners. Een stukje Loppersum waar we trots op kunnen zijn.”

Henk Dedden, directeur van Friso Bouwgroep: Door de toepassing van CLT hout, Cross Laminated Timber, zijn de woningen voor een groot deel circulair. Daarnaast had dit als groot voordeel dat er niet geheid hoeft te worden.’’

Via De Eemslander

Reizen Laos