Nieuwe recreatieve fietsroutes vanaf hubs in Groningen

HOOGEZAND – De provincie Groningen had zestien nieuwe ‘hub-fietsroutes’ laten ontwikkelen. De fietsroutes starten op een hub en sluiten aan op het fietsknooppuntennetwerk van Groningen. Hubs zijn goed bereikbaar per fiets of auto. Ideaal voor recreanten die een keer elders willen fietsen; ze parkeren de auto op een hub of stappen met de fiets in de trein en starten vanaf de hub hun fietsroute.

De nieuwe fietsroutes starten vanaf de hubs in Delfzijl, Hoogezand, Hoogkerk, Leek, Veendam, Vlagtwedde, Winschoten en Winsum. De routes variëren in afstand van 19 tot 42 kilometer en hebben ieder een eigen thema. Een overzicht van alle fietsroutes en informatie over fietsen via hubs is te vinden op www.fietsviahub.nl.

De fietsroutes zijn ontwikkeld door Routebureau Groningen, in opdracht van de provincie Groningen en het hubprogramma. Zij willen daarmee fietsen in de provincie en via hubs stimuleren. Een hub is een plek waar men kon overstappen van het ene naar het andere vervoer en waar men prettig kon wachten vanwege de voorzieningen die er zijn, zoals parkeergelegenheid, watertappunten, horeca en wifi. Zo vormen fietsen en hubs een goede combinatie.

Naast Groningen is ook Drenthe bij uitstek een provincie om per fiets te ontdekken. Recreatieschap Drenthe biedt diverse fietsroutes aan die langs hubs lopen en ontwikkelt binnenkort meer. De routebeschrijvingen van de routes in Drenthe lopen vlakbij de hubs. Fietsers kunnen de route daardoor prima starten vanaf een hub. Ook deze routes zijn te vinden op www.fietsviahub.nl.

Via De Regiokrant